Hungarian (formal)Japanese(JP)
Bejelentkezés
Szavazás
Honnan hallottál rólunk?
 

Képes illusztrációk - Igék

There are no translations available.

Képes illusztrációk tantermi használatra a Dekiru japán nyelvkönyvhöz: Igekártyák

A „Képes illusztrációk tantermi használatra a Dekiru japán nyelvkönyvhöz” anyag elkészítésének ötlete 2011-ben, a Dekiru nyelvkönyv megjelenése után fogalmazódott meg. Az ötletből 2016 márciusa és 2014 februárja között megszületett és meg is jelent az az illusztráció gyűjtemény, amelyben több mint 150 tantermi illusztráció található. Ezek között szerepelnek az eddig hagyományosan használt szókincsfejlesztő kártyák: memóriakártyák, ellentét-pár kártyák, bingó-lapok, valamint kísérletibb, párbeszéd készítési, interaktív feladatok osztálytermi bevezetésére alkalmas illusztrációk is. Az illusztráció-gyűjtemény 2014-től ingyenesen letölthetővé vált az MJOT és a Japán Alapítvány honlapjáról is, és a letöltési adatok szerint már számos intézményben használják a képes csomagot a japán oktatás színesebbé tételéhez. A 2014-ben megjelent anyagban tehát nagyszámú illusztráció található, és ezek között is sokszínűek a memóriakártyák (melléknevek, mindennapi tárgyak, gyümölcsök, zöldségek, állatok, szobaberendezést ábrázoló lapok, stb.).  Azonban az igék tanulását segítő kártyák terjedelmi okokból kimaradtak, így az igekártyák a Dekiru tankönyvhöz most ezt a hiányosságot hivatott pótolni.

A „Képes illusztrációk tantermi használatra a Dekiru japán nyelvkönyvhöz: Igekártyák” a Dekiru első kötetében megjelenő igékből tartalmaz százat. A kiválasztás szempontjai szerint a legfontosabb, mindennapi cselekvéseket leíró alapigék kerültek be a válogatásba. Igyekeztünk külön figyelmet fordítani a japán nyelvtanulásban sokszor nehézséget okozó igékre, így például az öltözködés specifikus igéire, a tárgyas-tárgyatlan párral is rendelkező igékre, valamint a cselekvések mellett az időjárási jelenségeket leíró igék is bekerültek.

Reményeink szerint az igekártyák jól felhasználhatóak tantermi környezetben, órai játékokban, könnyebbé és időtakarékosabbá teszik az órai felkészülést,  és nem utolsósorban élvezetesebbé és hatékonyabbá teszik mind az oktatást, mind a japán nyelv tanulását. Természetesen tantermen kívül, othoni tanulásra is ugyanúgy alkalmasak.

Az igék sorrendjét és az igék tankönyvi előfordulását (leckeszámot) az Igelista külön adja meg. A felhasználói oldal feltételezett körülményeihez való optimális alkalmazkodást segíti, hogy az illusztrációk ez alkalommal is letölthetők színes, illetve fekete-fehér formátumban is.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a Japán Alapítványnak, hogy támogatásukkal segítették az illusztrációsorozat elkészítését.

 

2017. március

Magyarországi Japánnyelv-oktatók Társasága (MJOT)

Igék - színes

Igék - fekete-fehér

Igelista

 

MJOT会報第33号

MJOT会報第33号発行。ご覧になりたい方はこちらをクリックしてください。

 

Szupikon határidő!

There are no translations available.

A 24. Japánnyelvi Szónokverseny határideje 2017. február 15-e (szerda) 17:00 óra!

続きを読む...

 

Feladatgyűjtemény a Dekiru c. tankönyvhöz

There are no translations available.

A Feladatgyűjtemény a Dekiru 1 tankönyv egyes leckéihez kapcsolódik, célja, hogy olyan kiegészítő feladatokkal segítse a nyelvtanulást, melyek - mivel anyanyelvi környezetben, Japánban készültek - ízelítőt és betekintést nyújtsanak a japán mindennapokba, segítve az eltérő kultúrák közötti megértést.

 

続きを読む...

 

総会のお知らせ

会員の皆

ハンガリー日本語教師会、今年度の総会のお知らせいたします

日時:2016年10月22日土曜日、16時45分~18時15分

場所:国際交流基金ブダペスト日本文化センター(1062 Bp. Aradi u. 8―10.)

議題:去年度の活動、会計報告、新運営委員会の設立、来年度の計画、申請予定な

交通費援助は出しますので、希望する方はご連絡ください

この日は10001630まで第2回ハンガリー日本語教育シンポジウムも行われますが、シンポジウムの詳細については、後ほどお知らせいたします

いろいろ決定するために過半数を持たなければならないことになっているので、会員の皆様に是非とも参加していただきたいです。参加できない場合は、添付した委任状をご記入のうえ、返送してくいただければ幸いです

皆様の参加をお待ちしています。

よろしくお願いいたします。

運営委員会一同

 

第2回ハンガリー日本語教育シンポジウム・プログラム

会員の皆様

第2回ハンガリー日本語教育シンポジウムのチラシが出来ましたので、お送りします。日本語 / ハンガリー語

 

 

本シンポジウムは、午前の部にワークショップ、午後の部に実践報告・研究発表が行う予定です。

 

午前の部は、簗島史恵先生(やなしま ふみえ先生)国際交流基金日本語国際センター専任講師にワークショップを頂戴いたします。ワークショップのタイトルは「書く力の育てる授業を考える」です。

午後の部は研究発表や実践報告を行う予定です。

詳細は添付ファイルのポスターをご覧ください。

 

 

以上

 

マルコ・ラスロ

 

研修担当

 

MJOT会報第32号

MJOT会報第32号発行。ご覧になりたい方はこちらをクリックしてください。

 
Ki olvas minket?
現在
 ゲスト 7 人
 がオンラインです
Képek a galériából
Linkek